Siddhartha

Per a altres significats, vegeu «Siddhartha Gautama».
Infotaula de llibreSiddhartha
(de) Siddhartha
(mul) Siddharta
(sq) Siddhart'ha
(ar) Sidh¯art¯a
(hy) Sidhart'a
(as) Siddh¯artha
(bg) Sidcharta
(eo) Sidarto
(ja) Shidd¯aruta
(ko) Sittarut'a
(ml) Siddh¯arttha
(pnb) Sidh¯aratha
(ru) Siddchartcha
(sk) Siddhártha
(th) Sitth¯antha
(cs) Siddharthah
(uk) Sidchartcha
(hu) Sziddhárta
(ur) Siddharth
(vi) Câu chuyên dòng sông Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorHermann Hesse
LlenguaAlemany (Traduït al Català)
PublicacióSuïssa, 1922, 1999 (CAT)
Creació1922
EditorialEdicions Proa (CAT)
FormatLlibre
Edició en català
TraductorCarme Gala Fernández
Dades i xifres
Gènerenovel·la
Nombre de pàgines168
Lloc de la narracióÍndia Modifica el valor a Wikidata
Sèrie
Altres
ISBN978-84-8256-710-5
OCLC9788482567105
Archive.org: siddhartha00hess_3 Goodreads work: 4840290 Project Gutenberg: 2500

Siddhartha és una novel·la al·legòrica escrita per Hermann Hesse el 1922 després de la Primera Guerra Mundial. Relata la vida d'un home hindú anomenat Siddhartha. L'obra ha estat considerada per l'autor com un "poema hindú" i també com l'expressió essencial de la seva forma de vida. És una obra molt llegida a Orient, i menys en el món occidental.

La novel·la presenta un registre molt original en què s'unifiquen elements lírics i èpics, incloent-hi narració i meditació, elevació de la més alta espiritualitat i, a la vegada, descarnada sensualitat.

L'èxit manifest del llibre va arribar després d'una vintena d'anys de la seva publicació, en part degut al Premi Nobel atorgat a Hesse el 1946. Van ser sobretot els joves, com en el cas de Demian, els que van fer de la figura de Siddhartha un compendi de les inquietuds dels adolescents, de l'ànsia de la trobada amb l'essencial de si mateix, de l'orgull de l'individu enfrontat al món i a la història.

La novel·la va ser escrita per Hesse, en alemany, en un estil simple però alhora poderós i poètic. Es va publicar per primera vegada després que Hesse visqués algun temps a l'Índia en la dècada de 1910. Va ser publicada als Estats Units el 1951 i va aconseguir gran notorietat durant la dècada de 1960.

La novel·la relata la recerca que realitza Siddhartha per aconseguir la saviesa. Constantment en la novel·la s'incideix en la recerca d'aquesta saviesa com la Unitat. La novel·la de Hermann Hesse es troba redactada en tercera persona i ens mostra, introspectivament, els seus sentiments a través de les diverses experiències que formen la seva vida, fins al moment en què coneix al seu mestre final que el portarà a la perfecció tan anhelada. La novel·la està inspirada en alguna mesura en la vida i experiències de Siddhartha Gautama.

"Siddhartha" significa "aquell que va aconseguir els seus objectius" o "tot desig ha estat satisfet".[1] "El nom del Buda, abans de la seva renunciació, era el Príncep Siddhartha Gautama, després el Buda Gautama. El personatge principal de Siddhartha en el llibre no és la mateixa persona que el Buda, ja que en el llibre es transforma en "Gotama".

  1. «Gautama Buddha». [Consulta: 8 novembre 2007].

Developed by StudentB